Konjičke igre Zelendvor

Timarili su ih velikaši, kraljevi. Rikard III. je, prema legendi, nudio kraljevstvo za konja, a i danas su ove plemenite životinje na cijeni. Znaju to dobro i u Petrijancu pa su u Zelendvoru organizirali već 20. međunarodne konjičke igre. Entuzijazam, volja i ljubav prema tim plemenitim životinjama  osnovni su razlog što se konjičke igre održavaju kod nas 20. put, ističe Mirko Kramberger, predsjednik udruge 'Konj moj prijatelj' iz Petrijanca.

Vozi se kočijama, stazom spretnosti. Malo tko zna za konjičku štafetu, zelendvorsku alku. Sedamdesetak je konjanika, tridesetak kočija. Sudionici dolaze iz nekoliko županija, raznih udruga i klubova. Zelendvor je doista idealno mjesto za ovakvu manifestaciju. Lijep prostor, debela hladovina stoljetne park-šume. Poznato lovište veliki je turistički potencijal.

Priredba iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, što je, kažu, razumljivo. Konji su odavno nestali sa zagorskih brega, dravskih ravnica. Nema više foringašenja, teških poljskih poslova i ovo je lijepa prigoda da ih se vidi u tako velikom broju.