Izložba kruna i oglavlja iz baletne predstave 'Bajadera'

U Gliptoteci HAZU večeras u 21 sat otvara se izložba kruna i oglavlja iz baletne predstave Bajadera koje je za potrebe predstave izradio umjetnik Mario Miše.

Posjetitelji će moći uživati u detaljima kruna i oglavlja koje publika s baletne scene nije mogla doživjeti. Riječ je o jednom od najpoznatijih i najzahtjevnijih baleta današnjice čija je priča smještena u predivan ambijent Indije, a izvedena na repertoarima svih svjetskih baletnih ansambala.

Mario Miše je hrvatski umjetnik koji svoj uspjeh i vrijednost dokazuje radom na svjetskoj sceni. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu - smjer kiparstvo i slikarstvo, a trenutno je apsolvent na diplomskom studiju kostimografije na Tekstilnotehnološkom  fakultetu.

Iza njega stoji preko 20 izložbi, 30 velikih predstava i projekata od  kojih su dizajniranje krila za poznati svjetski modni brend Victoria's Secret, sudjelovanje i suradnju u velikom humanitarnom projektu koji je organizirala znamenita Vivienne  Westwood, suradnja s poznatim opernim kućama kao što su Royal Opera London i Teatro Colon u Bogoti te suradnja na filmu Igre Gladi.