Tenor Krešimir Špicer 'na pripremama' Zagrebu

Tenor Krešimir Špicer, rodom iz Slavonskog Broda živi u Parizu, pjevanje je diplomirao na konzervatoriju Sweelinck u Amsterdamu, u klasi mezzosopranistice, profesorice Core Canne Meijer 1997. Do sada mu je najveći uspjeh karijere nastup u milanskoj Scali u naslovnoj ulozi Lucia Sille istoimene opere Wolfganga Amadeusa Mozarta čijom izvedbom je ravnao ugledni umjetnik Marc Minkowski. Krešimir Špicer redovito surađuje s najznačajnijim svjetskim dirigentima kao što su Kent Nagano, Jurij Temirkanov, Philippe Herreweghe, Myung Whung Chung, Rene Jacobs, Andrew Parrot, Fabio Luisi, Christian Zacharias, Herbert Blomstedt i mnogi drugi.

Na njegovom repertoaru često su djela G. F. Händela, F. Cavallia, A. Vivaldia i W. A. Mozarta, a podjednako je uspješan i s autorima 19. i 20. stoljeća (R. Strauss, I. Stravinski). Za ulogu Orfeja u istoimenoj operi C. Monteverdia u HNK Zagreb 2008. dobiva nagradu Vladimir Ruždjak. Nastupao je u nacionalnim opernim kućama u Parizu i Strasbourgu, Nizozemskoj operi, Salzburškim svečanim igrama, opernim kućama u Los Angelesu, Torontu i Moskvi...

Ekipa Dobrog jutra uspjela je uloviti tenora Krešimira Špicera u Zagrebu uoči niza koncerta koje priprema s maestrom Tomislavom Fačnijem i vokalnim ansamblom Antiphonus.


Program Monteverdi: "Il Combatimento" i madrigali 26. lipnja izvode na 10. Festivalu rane glazbe u Beogradu uz pratnju Edina Kramazova, a isti program ponovit će i u Zagrebu, Novom Sadu te Slavonskom Brodu.