Ljeto s kućnim ljubimcima

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovale su Petra Puvača i Koraljka Kocijančić iz Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet te dale preporuku kako se brinuti o kućnim ljubimcima tijekom ljetnih mjeseci, osobito tijekom godišnjih odmora.

Unatoč raznim kampanjama trend napuštenih kućnih ljubimaca tijekom ljetnih mjeseci ne smanjuje se. Na žalost to se događa ne zato što se ne mogu ljubimci negdje ili nekome ostaviti, nego zato što ih vlasnici često ne doživljavaju kao dio kućanstva.

U zadnje vrijeme i u Hrvatskoj je sve više mjesta na kojima su kućni ljubimci dobro došli, a na obali je sve više i plaža gdje se mogu osvježiti zajedno sa svojim vlasnicima. Udruga je pokrenula kampanju da se takva plaža uredi i na zagrebačkom jezeru Jarun.

Ukoliko odaberete mjesto za svoj odmor na koje ne možete povesti i svog ljubimca, trebate svakako osigurati nekoga koji će ga za vrijeme vaše odsutnosti pričuvati. To može biti rodbina ili prijatelji, a sve je više i hotela i servisa za čuvanje kućnih ljubimaca.