Predstavom "Matilda" otvoren šibenski Dječji festival

Izvedbom predstave "Matilda" u režiji Nine Kleflin na trgu ispred šibenske katedrale svetog Jakova otvoren je 55. Međunarodni dječji festival (MDF).

Libreto i stihove za predstavu napisala je Mirjana Nola prema romanu Roalda Dahla, glazbu je skladao Neno Belan, a predstava je u produkciji šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK). U mjuziklu sudjeluju i djeca Dramske radionice HNK u Šibeniku i Dječji zbor 'Zdravo maleni'.

Obraćajući se okupljenoj publici ispred ljetne pozornice na svečanosti otvorenja pomoćnik ministra kulture, Vladimir Stojsavljević, rekao je da je šibenski MDF najvažniji festival u Hrvatskoj. U festivalu uživaju i djeca i odrasli, a djeca ujedno uče gledati, prepoznavati i rastu. Ova vrsta manifestacije stvara ljude koji će otići na pulski festival, u Dubrovnik i Split i zbog toga je neopisivo važan, rekao je pomoćnik ministra Stojsavljević.

Izaslanik predsjednice Republike, šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je da Međunarodni dječji festival u Šibeniku svakog gledatelja vraća u djetinjstvo.

Večerašnje svečano otvorenje 55. MDF-a kasnilo je pola sata zbog jake kiše u Šibeniku.

Šibenski Međunarodni dječji festival traje do 4. srpnja.