Rumba u zlatnim godinama

U dvorani Doma kulture Prečko, dva puta tjedno održavaju se satovi standardnih i latinoameričkih plesova. Polaznici su u zlatnim godinama, ali ne dajte da vas to prevari. Putuju dvoranom, plešu do iznemoglosti, naučili su više od 10 plesova, a zabava je kažu vrhunska.

Voditeljica Hana Dužević ovu grupu vodi već pet godina i za nju su oni ekipa iz snova. Super su, ovo je najzahvalnija populacija za rad zato što su veseli, dođu vedri, ležerni, obožavaju plesati, imaju više energije nego mi mladi.

Uz plesove u paru, plešu i zajedničke koreografije. Ne zamaraju se ni što nemaju dovoljno muškaraca u grupi, ali bez njih, kažu nam žene, ne bi bila ovako dobra atmosfera.

Svake godine nastupaju 29. travnja povodom Svjetskog dana plesa. Ipak, glavni razlog dolaska ovdje nije uspjeh, to je za dušu, to je muzika, to je društvo, to je naprosto uživanje…

Želja i ljubav se itekako i vidi. Dvorana, puna rasplesanih nogu, na trenutak vas odvede u drugi svijet. A onda doista imate osjećaj kao da ste na balu.