Boje Indije u Zadru

Jedan od najboljih hrvatskih fotografa mladi Zadranin Filip Brala izložio je svoje fotografije na kojima je ovjekovječio svoj put u Indiju. Iako nije sve mogao obići u mjesec i pol dana boravka, Filip se potrudio i napravio gomilu fotografija u kojima je Zadranima u kratkim crtama pokazao kakva sve čuda postoje na dalekom istoku.

Filip Brala, slobodni fotograf iz Zadra mnogo radi, ali mnogo i putuje. Upravo se vratio iz velike avanture. Prešao je tisuće kilometara. U Indiji i Nepalu je prošao devet gradova, i to sve putujući vlakom. Na putovanju je nastala gomila fotografija. Indija, s milijardu stanovnika neiscrpno je vrelo inspiracije. Mladi umjetnik ponio je na put svoju opremu i samo slikao. Napravio je poprilična broj fotografija, od koji je odabrao njemu 300 najdražih od koji je zatim izdvojio 90-tak za izložbu na terasi Kulta i Dišpeta.

Promatrajući fotografije drugih fotografa koje su uvijek šarene privuklo ga je Indiji koju je odlučio posjetiti na vrijeme - prije modernizacije svijeta. A taj svijet je nevjerojatan. Toliko, da se u dalekoj i neobičnoj zemlji osjećao dobrodošlim. Ipak, sve je zanimalo odakle dolazi neobičan stranac. Nakon nekog vremena odustao je od objašnjavanja gdje je Hrvatska i svima je govorio da je Rus, jer za Rusiju su svi znali.

Filip se sprema na još jedno putovanje, ovaj put puno zapadnije. Na zimu kreće na Kubu, pa na proljeće možemo očekivati novu njegovu izložbu.