S 11 izdaje već drugu slikovnicu

Maja Vračar ide u 4.razred osnovne škole Jure Kaštelana. Kad je razred posjetila ekipa Dobrog jutra učenici su bili razigrani i veseli, jer samo što nisu počeli školski praznici, što znači da će knjige barem na nekoliko mjeseci staviti na stranu. No, to ne vrijedi i za Martu koja uživa u čitanju, ali i pisanju knjiga. Ova jedanaestogodišnjakinja ponosna je autorica čak dviju slikovnica.
Marta je ponovila prošlogodišnji uspjeh i u jakoj konkurenciji od 800 prijavljenih autora iz cijele Hrvatske, osvojila sa svojom slikovnicom 'Pozdrav s mora' nagradu za najbolju slikovnicu.
Mama Suzana Geček jako je ponosna na svoju malu književnicu i rado iznova prelistava njezine šarene slikovnice. Ljubav prema knjizi Marta je pokazala od malena, a kako i ne bi kada su je sa samo 18 mjeseci već upisali u knjižnicu. Prvu slikovnicu 'Dobar plan' radila je tri mjeseca, a inspiraciju je našla u svom 'problemu' – želji da dobije kućnog ljubimca.
Svake ljetne praznike provede u Murteru, a prošlo je ljeto vrijeme kratila čitajući popularni serijal J. K. Rowling o Harry Potteru i tako dobila inspiraciju za ovogodišnju slikovnicu – 'Pozdrav s mora'. Ljetovanje na istom mjestu doživljava pomalo frustrirajuće, osobito jer njezini prijatelji svake godine šalju razglednice iz nekog drugog mjesta, pa je odlučila taj problem 'riješiti' slikovnicom. Slikovnicom ne morate nužno riješiti problem, ali ga lakše shvatite i onda više nije strašan, poručuje svima Marta.