Večeras počinje 4. Flamenco festival Zagreb

Večeras na Trgu Petrice Kerempuha u 21 sat koncertom 'Jam Flamenca' gitariste Jorgea Canda Neira i njegovih gostiju počinje 4. izdanje Flamenco festivala Zagreb.

Ekipa Dobrog jutra je uoči početka Festivala razgovarala s Ninom Ćorić, koordinatoricom festivala i Šaškom Šašić La Sali, umjetničkom voditeljicom i plesačicom te doznala što se može vidjeti na ovogodišnjem izdanju, a svoje umijeće pokazali su Saška te gitarist Jorge Canda Neira i pjevač Ángel López de Toro.
Flamenco Festival Zagreb
je projekt nastao u sklopu Udruge urbane kulture Adastra Art, posvećen širenju popularnosti flamenco kulture u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Osnovan 2012. godine, s ciljem približavanja čarolije flamenca svoj publici, prvi je projekt ovog tipa na području Hrvatske te jugoistočne Europe uopće. Svake godine, Festival okuplja značajne flamenco umjetnike susjednih zemalja, kao i istaknute grupe te izvođače iz Španjolske kako bi se proslavila ova veličanstvena umjetnost.

Središnja tema ovogodišnjeg Festivala 'Fantasía Flamenca' je odavanje počasti prerano preminulome Paco de Lucíi. Koncertima i predstavama publici će se prikazati jedan dublji, intiman portret najboljeg flamenco gitarista na svijetu. Kroz tri dana festivala i opsežnim programom ponovno se sastaju renomirani flamenco umjetnici Hrvatske i susjednih zemalja, te nekoliko velikih imena flamenco scene iz Španjolske.