Najava početka 55. Međunarodnog dječjeg festivala

Pedeset i peti put za redom Šibenik postaje dječji grad. Pred starom vijećnicom podići će se zastava festivala, zbor 'Zdravo maleni' otpjevat će svoju himnu i svečano će se otvoriti 55. međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Festival otvara darovita djevojčica Matilda, junakinja glazbene predstave u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Predstavu Matilda režira Nina Kleflin, libreto i stihove napisala je Mirjana Nola prema romanu Roalda Dahla, a glazbu je skladao Neno Belan.

Cijeli grad zatim postaje pozornica na kojoj djeca i odrasli umjetnici i zabavljači iz cijeloga svijeta pokazuju svoja najbolja umijeća. Dva festivalska tjedna na šibenskim pozornicama, ulicama i trgovima gledatelji će uživati u najboljim predstavama hrvatske kazališne produkcije i gostiju iz inozemstva, filmskom programu i vještinama uličnih zabavljača, a djeca će sudjelovati i u kreativnim radionicama.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska Hrvoje Gunjača razgovarao je s Ivanom Badžim, voditeljicom Ureda Međunarodnog dječjeg festivala i Zdenkom Bilušić, voditeljicom Radioničkog programa MDF-a te provjerio iz prve ruke kako teku pripreme za Festival.
Prijenos svečanog otvaranja 55. MDF-a možete pratiti na HTV2, a snimku pogledati u nedjelju 21. lipnja na HTV3.