Kako smanjiti siromaštvo djece u RH?

Ravnatelji nekoliko osnovnih škola u Zagrebu šokirani su činjenicom da im djeca dolaze u školu gladna. Zbog toga kradu hranu drugim učenicima. Osim što je sve više gladne djece, povećao se i broj roditelja koji su prestali plaćati račune za prehranu djece jer, tvrde, nemaju odakle namiriti te troškove. Stanje je uistinu teško.

Gospodarska je kriza u velikoj mjeri utjecala na dobrobit djece u Hrvatskoj. Taj trend moguće je zaustaviti jedino zajedničkim i hitnim djelovanjem vodećih stručnjaka i donositelja odluka. Koje mjere stručnjaci preporučuju za smanjenje siromaštva djece predškolske dobi u Hrvatskoj i kako se neke lokalne zajednice uspješno brinu o najmlađima štiteći ih od života u siromaštvu teme su Okruglog stola Utjecaj siromaštva na najmlađu djecu - što pokazuju analize i što je potrebno poduzeti? koji će se u organizaciji Ureda UNICEF-a za Hrvatsku održati u srijedu.

Voditeljica komunikacija Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Gorana Dojčinović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govori o tome što bi trebalo poduzeti da se takva situacija promjeni: