Pudleraj - raj za pudlice i njihove vlasnike

Gdje se može susresti najviše zagrebačkih pudlica na jednom mjestu? Na Pudleraju, manifestaciji koja okuplja ponosne vlasnike pudlica.

Pudleraj je pravi raj za pudlice i njihove vlasnike. Sastanu se oni jednom ili dva put godišnje u nekom od zagrebačkih parkova i uživaju u veseloj atmosferi. Tako je bilo i ove nedjelje.

Na Pudleraj su došle pudle svih veličina, boja i frizura i teško bi bilo odlučiti koja je bila umiljatija. Iako se često smatra da su pudle nervozni psi, pogled na ovo skladno društvo u potpunosti nas je razuvjerio.

Mašnice, trakice i uređeni repovi. Bilo je tu  i pomplona na nogama za koje smo u prvi tren pomislili da su odraz posljednjeg modnog krika. N,o to je ustvari njihova originalna frizura jer su pudle aporterski psi koji su donosili plijen iz vode pa su im tzv. pomponi štitili zglobove od hladnoće.

Jedan je ljubomorni američki pisac rekao: ljubav je ono što žena osjeća prema pudlici, a ponekad i prema muškarcu. Kako i ne bi to pomislio, kad su pudlice toliko neodoljive. Važno je naći dobrog psa, a još i važnije da on maše repom.