Šampanjac nazvan po Joseu Mourinhu

Novi pjenušac iz najpoznatijeg slovenskog podruma "Istenič" zvat će se "The Special One", po nadimku Josea Mourinha, slavnog portugalskog trenera na klupi londonskog kluba Chelsea.

Prve boce s novim proizvodom bit će otvorene 2018. Tada se obilježava 50 godina otkako je obitelj Janeza Isteniča u mjestu Bizeljsko počela proizvoditi domaći šampanjac, ali i 60 godina otkako je Istenič branio za omladinsku reprezentaciju Jugoslavije u susretu s Engleskom koji je završio 2:2. Utakmica se igrala upravo na Stramford Bridgeu.

Pozvat ću Mourinha da bude kum mom novom proizvodu, rekao je Istenič koji je 50 boca suhog pjenušca, 2013. godište, stavio u bunar na dubinu od 15 metara gdje će na temperaturi od 11 °C čekati dolazak Mourinha u Bizeljsko.

Utakmica protiv Engleske u veljači 1958., kada je imao 18 godina i bio jedini Slovenac u tadašnjoj generaciji kojom su dominirali Jusufi, Vasović i Bego, "plave" usjekla se Isteniču u pamćenje ne samo zbog rezultata. Tada sam prvi put bio u Beogradu koji pamtim po hladnoći i jakoj košavi. Na putu prema Londonu naš DC-3 najprije je sletio u Zuerichu gdje sam prvi put pio Coca Colu, a u Londonu sam čak kušao biftek, ispričao je za ljubljansko "Delo" najpoznatiji slovenski vinar i podrumar.