Dani bolničke prehrane

Ovaj vikend se održavaju treći po redu Dani bolničke prehrane, nacionalni skup nutricionista i dijetetičara u organizaciji Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara.

Događanje je započelo danas od 09- 12 h kao Dan otvorenih vrata za građanstvo u Poliklinici KB Dubrava gdje se nudilo besplatno savjetovanje o prehrani, mjerenje šećera i sastava tijela. Drugi dio je stručno-znanstveni program koji završava sutra u 14 h.

Novoosnovano Društvo nutricionista i dijetetičara ima za cilj izgradnju i očuvanje digniteta struke te približavanje nutricionističkih usluga hrvatskim građanima. Okupljeno je više od stotinu nutricionista i dijetetičara koji rade na području nutricionizma i dijetoterapije, a na skupu se očekuje 200 sudionika.

Žele pokazati tko su stručnjaci koji su odgovorni za edukaciju o prehrani te izradu različitih specijalnih dijeta za brojne bolesnike u hrvatskim bolnicama. Njihova je svakodnevna misija raditi na unapređenju prehrane, standarda i normativa te kontinuiranoj edukaciji stručnjaka i opće populacije.

Uvijek je zanimljivo čuti kakva je hrana u našim bolnicama, i što se može učiniti da prehrana bude još bolja. O tome je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorila doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender, predsjednica Društva nutricionista i dijetetičara: