Odlazak legende - preminuo Christopher Lee

Filmska legenda poznata po ulogama u filmovima Drakula, Gospodar prstenova i Ratovi zvijezda preminula je u 93. godini života u nedjelju u londonskoj bolnici nakon problema s dišnim sustavom. Njegova supruga, s kojom je bio u braku više od 50 godina, odlučila je odgoditi objavu njegove smrti do danas.
Christopher Lee prvi se put proslavio još u 50-tim godinama prošlog stoljeća, no najplodnije godine svoje glumačke karijere doživio je u starosti, tijekom posljednjih 15 godina. Nove generacije upoznale su ga po ulogama u nekim od najvećih svjetskih filmskih uspješnica: Ratovima zvijezda, Gospodaru prstenova i Hobbitu.


Britanska kraljica imenovala ga je 2009. vitezom, a 2011. dobio je nagradu za životno djelo od BAFTA-e. Tom prigodom izjavio je kako se nikad ne namjerava povući u mirovinu. Nedavno je potpisao ugovor za novi film na temu 11. rujna  u kojem je trebao glumiti s Umom Thurman.


Nikad nije o sebi razmišljao kao o zvijezdi, bio je vrlo skroman. Sa suprugom Birgit oženio se 1961. te dobio kćer Christinu. Upitan koja je tajna za dugotrajan brak odgovarao je: "oženite se s nekim prekrasnim".