Duo '2 Cellos' oduševio zagrebačku publiku

Naš proslavljeni duo 2 Cellos, poslije veličanstvene turneje u Americi i Japanu, vratio se u Zagreb. Sinoć je oduševio zagrebačku publiku u Dvorani Vatroslava Lisinskog. Na prvome od dvaju koncerata koje će izvesti, svjetski popularni dvojac je sa Zagrebačkim solistima izvodio klasičnu glazbu. 

Slavni virtuozi Luka Šulić i Stjepan Hauser predstavili su se kroz repertoar klasične glazbe, i to uz pratnju Zagrebačkih solista. Publika je tako mogla uživati u izvedbama ovog vatrenog dua u partiturama Vivaldija, Boccherinija, Bacha, Rahmanjinova, Morriconea, Zimmera.

Svijet klasične glazbe prije četiri godine odlučili su obogatiti nečim potpuno drukčijim i ugodno iznenadili svijet showbusinessa obradom pjesme Smooth Criminal, potom turnejom i suradnjom s Eltonom Johnom, suradnjom s klasičnim umjetnicima poput Lang Langa i nastupima na najprestižnijim svjetskim pozornicama te milijunima obožavatelja diljem svijeta.

Iako su od siječnja 2011. kada je na YouTubeu izašla snimka njihove obrade hita  Michaela Jacksona postali planetarno popularne zvijezde, posebice među mladima, ovi vrsni glazbenici ne zapostavljaju klasični repertoar koji je, kako naziv zagrebačkih koncerata i govori, povratak klasičnim korijenima.