'Toniraj me i rastegni'

Slučajno sam naišla na Ivanu Düh. Bilo mi je zanimljivo da postoji nešto što se zove 'Tone me up and stretch me' ili  'Toniraj me i rastegni'! Morala sam to istražiti.

Nakon nekoliko mailova, razgovora, dogovora, snimatelj i ja ušli smo u malu dvoranu preko puta parka u Nehajskoj ulici i našli Ivanu, veselu, nasmijanu i spremnu za sve podvige. U pomoć su joj došle vježbačice s njezinih tečajeva, izvan redovitog sata, samo zbog mene i naravno vas gledatelja koji zajedno s nama otkrivate nove načine vježbanja.

Ovu je tehniku, kaže Ivana, otkrivala duže vrijeme. Ima naime mnogo žena koje ne mogu ili ne žele vježbati nove agresivnije treninge. A opet joga ima nije privlačna, ni stretch clas ih ne privlači. I onda je Ivana to spojila u jedan promišljeni sat. Ipak je ona kineziologinja s 15-godišnjim iskustvom i znanje je pobijedilo. Nastao je sat 'toniraj i rastegni' i ubrzo postao vrlo  popularan.

No ima još nešto! Ivana dopušta da se na sat donesu osobne frustracije i brige tog dana. Pa se smije pričati na početku, zatim uz vježbanje ta frustracija splasne, razgovor malo zamre, a prevlada smijeh i zadovoljstvo što je još jedan sat završen uspješno i što je tijelo sada opušteno i spremno na nove podvige.

Sviđa mi se! Sviđa se i ovim ženama, a sviđa se i njihovim obiteljima i prijateljima, radnoj okolini, jer frustracije odu negdje u daleki univerzum, smije se Ivana, a one ostaju dobre volje. Pa eto, ovo je moja preporuka. Probajte vježbati s njima!