Tin Ujević oživio u igrano-dokumentarnoj seriji HRT-a

Povodom obilježavanja 60. godišnjice smrti Tina Ujevića, velikog pjesnika, boema, putnika, Hrvatska radiotelevizija kreće u realizaciju biografske četverodijelne  igrano–dokumentarne serije TIN - 30 godina putovanja.

Životni i radni put Tina Ujevića u igranim sekvencama vodi nas od Dalmacije, Zagreba, Beograda, Sarajeva i Pariza, a dokumentarni dio bit će realiziran kroz dostupnu arhivsku građu i arhivske snimke. Priča je to o Tinu pjesniku, ali i o cijeloj epohi, turbulentnoj povijesti Europe i Hrvatske - od raspada Austro-Ugarske do stradanja pod komunističkim režimom nakon 2. Svjetskog rata.

Scenarij su napisali Jasen Boko, Lada Martinac Kralj i Davor Žmegač. Dramaturginja je Lada Martinac Kralj, a seriju će režirati Davor Žmegač. Uloge tumače Mislav Čavajda, Igor Kovač, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Lončar, Nikša Butijer, Jan Kerekeš i mnogi drugi.

Bez obzira na trikove kojim ćemo Tina vidjeti crno-bijelo i u nekim današnjim ambijentima - Glumcima koji ga tumače, i čitavoj ekipi - ovo je pravi izazov.