Teine slastice i peciva: Keksići sa začinskim biljem

Keksići sa začinskim biljem

100 g maslaca
2 prstohvata soli
150 g glatkog brašna
2 žlice svježeg začinskog bilja
   (ili 1 žlicu suhog začinskog bilja)
1 žlica vode
mljeveni crni papar (po želji)

Izmiksajte brašno, maslac i sol. Dodajte (usitnjeno) začinsko bilje i ručno sjedinite. Ukoliko je tijesto suho, dodajte malo vode. Oblikujte tijesto u valjak, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak minimalno pola sata ili preko noći (ukoliko ne želite sve iskoristiti, dio tijesta možete i zamrznuti).

Tako ohlađeno tijesto izvadite iz folije i izrežite na ploškice debljine otprilike 1 cm. Položite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 190° C, 12 do 15 minuta (ovisno o debljini ploškica) ili dok ne počnu dobivati laganu boju.