Nova scena zagrebačke Akademije dramske umjetnosti

Jednim dovršenim projektom zagrebačka Akademija dramske umjetnosti popravit će imidž ustanove zatvorene za javnost. Scena F22 - akademijin je novi kazališni prostor u kojem će publika napokon moći vidjeti što rade studenti i njihovi profesori.

Frankopanska 22 - nova je adresa i "Ujaka Vanje" - predstave koju potpisuje Bobo Jelčić sa svojim studentima kojima je to diplomski rad, a koju besplatno može vidjeti i publika. Premala smo zemlja za stotinjak novih glumaca, redatelja, producenata, snimatelja, dramaturga i montažera, koliko ih svake godine izađe s 5 akademija u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Scena F22 tek je jedna od njih i barem će malo odškrinuti "željeznu zavjesu" koju Akademija ima u javnosti - od toga da glumu upisuju samo povlašteni, do obrazovnog sustava koji je trom.

Uz talent je bilo i sreće koja ih je gurnula u svjetsku orbitu, ali što s onima koji ostaju? Odgovore će tražiti na novoj tribini Akademije dramske umjetnosti o gorućim temama iz kulturne politike. A u očekivanju Godota - Scena F22 mogla bi postati ključno mjesto promjena.