Srdele i trešnje zvijezde RI gastra

Nedavno završena Ri gastro sezona šparoga u lipnju mjesto prepušta novim zvijezdama - srdelicama i trešnjama. Kraljicu mora, skromnu srdelu i trešnju kao jedno od voća koje prvo nagoviješta ljeto, od danas do 9. lipnja zajedno veliča drugo ovogodišnje izdanje Ri gastra.

Ugostitelji Rijeke i okolice na svoje će menije, po promotivnim cijenama, staviti posebne delicije na temu ove dvije namirnice, a sve sa željom upoznavanja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane.

Humanitarni Gastro Cooking Show na Korzo će donijeti dio ugostiteljske ponude i, uz ispunjavanje svoje humanitarne misije, namamiti pokojeg prolaznika da u konobama i restoranima (još) bolje upozna srdelice i slastice od trešanja.

I ovaj se put showu pridružuju polaznici Ugostiteljske škole Opatija s prezentacijom soljenja srdela. Za edukativni dio Ri gastra ovaj put se brinu Stancija Kovačići s gastro radionicom i Cukerin s radionicom slastica za najmlađe.