Zrinka Cvitešić nova zvijezda BBC-a

Večeras će se u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati jedinstveni koncert Najljepša filmska glazba - Made in Italy. Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Michelangela Galeatija izvest će čak 18 nezaboravnih soundtrackova najvećih filmskih klasika.

Kroz program koncerta vodit će vas nova zvijezda na nebu londonskoga West Enda, naša sjajna glumica Zrinka Cvitešić.

Zrinka je upravo postigla još jedan veliki međunarodni uspjeh angažmanom u novoj TV seriji BBC-a Capital u kojoj će glumiti uz proslavljenu britansku glumicu Gemmu Jones. Serija je snimljena prema knjizi Johna Lanchestera. Dogodila se jedna nevjerojatna stvar da sam dobila jednu od glavnih uloga, rekla je Zrinka.

Nakon što je osvojila britansku prestižnu kazališnu nagradu Laurence Olivier, ovo je bio samo logičan slijed - ponude joj, što one kazališne, a što za uloge u serijama, dolaze sa svih strana. Cvitešić će se tako pridružiti listi proslavljenih glumaca koji će se pojaviti u toj drami, a koju predvode Toby Jones, Lesley Sharp, Wunmi Mosaku, Adeel Akhtar i Gemma Jones. Toby i Gemma Jones te Adeel Akhtar ove su godine nominirani za nagradu BAFTA.

Radnja serije Capital odvija se u jednoj ulici u južnom Londonu, a serija prikazuje utjecaj rastućih cijena nekretnina na njene stanovnike. Pepys Road svojedobno je bio dom niže srednje klase, a sad postaje ulica kuća vrijednih više milijuna funti.

Stanovnici Pepys Roada su investicijski bankar Roger (Toby Jones), njegova žena Arabella (Rachel Stirlin), poljski građevinar Bogdan (Radoslaw Kaim), izbjeglica iz Zimbabvea Quentina s doktoratom koja radi kao prometnik (Wunmi Mosaku) i umirovljenica Petunia (Gemma Jones) koja je cijeli život provela u toj ulici. Jednog dana stanovnici dobivaju anonimnu razglednicu s porukom: Želimo ono što imate.