U Osijeku počeo 25. SLUK

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku u partnerstvu s tamošnjom Umjetničkom akademijom od 1. do 3. lipnja organizira 25. SLUK (Susret lutkara u kazalištu).
SLUK je festival UNIMA-e koji se održava bijenalno. Prvi je održan još 1969. u Opatiji, kao posljedica festivalske pozornice u Šibeniku, PIF-a i Jeseni u Opatiji – Lutke za djecu i odrasle. Od 1977. SLUK se smjestio u Osijeku, pod organizacijskim okriljem Dječjeg kazališta i nekoliko osječkih institucija kulture, i od tada je natjecateljski festival koji vodi brigu o umjetničkim dometima izabranih predstava. SLUK je 1991. održan u Zadru, a već 1993. ponovno u Osijeku (prvi put u samostalnoj Hrvatskoj) i tako je do danas, s tim da je po jedan susret održan u Splitu i Zadru kada su dobili nove kazališne zgrade. Festival je prošao različite organizacijske promjene i postao mjesto susreta i smotre ponajboljih lutkarskih ostvarenja u državi. 
Otvara ga predstava "Zmaj i princeze" u izvedbi Lutkarskog kazališta Mostar.
Jutros je ekipa HRT-a u emisiji Dobro jutro, Hrvatska provjerila je li sve spremno za početak i što možemo očekivati u ova tri dana u Osijeku.