Kulinarski spektakl na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Šibenik je drugu godinu zaredom, od 28. do 31. svibnja, postao središte Mediterana i grad mediteranskih okusa. Na ovogodišnjem 2. festivalu Okusi Mediteran prvi put u Hrvatskoj gostovala su tri svjetska gastronomska majstora okrunjena Michelinovim zvjezdicama San Degeimbre, Lionel Levy i Guillaume Sourrieu. Oni su svoje kulinarske vještine demonstrirali sinoć na ljetnoj pozornici Sv. Mihovila.

Hrvatska je zajedno sa Italijom, Španjolskom, Portugalom, Grčkom, Marokom i Ciprom, uvrštena je na UNESCO-ov reprezentativni popis zemalja čija se mediteranska prehrana priznaje kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva.

Festival Okusi Mediteran!, kao kulturni i gurmanski događaj, predstavlja različite aspekte mediteranske prehrane kroz niz radionica, okruglih stolova, kulinarskih prezentacija, degustacija i drugih događaja.