Red Bull Air Race u Rovinju

Svjetsko prvenstvo najboljih letača Red Bull Air Racea održava se ovaj vikend u Rovinju. Taj je sportsko-turistički događaj godine u Hrvatskoj okupio velik broj ljubitelja zračnih akrobacija iz Hrvatske i okolnih zemalja. Prati ga gotovo 300 svjetskih medija a slika iz Rovinja ide uživo u 15 zemalja.

Red Bull Air Race i ove je godine u Rovinj privukao velik broj posjetitelja te potvrdio da je jedan od najznačajnijih događaja koji promiču hrvatski turizam i Rovinj kao vrhunsku destinaciju, naglasio je član Uprave Adris Grupe i predsjednik uprave rovinjske Maistre Tomislav Popović.

Svi Maistrini kapaciteti su popunjeni a prema trenutnom stanju bookinga možemo govoriti o rastu od čak 15 posto kod hotela. Samo u ovoj predsezoni bilježimo 14 posto više noćenja, čemu je pridonijelo i održavanje Red Buli Air Race, rekao je Popović dodavši da koliko ovaj događaj znači za destinaciju, ali i za kompaniju, najbolje govori broj posjetitelja koji je došao u Rovinj. Naime, smatra on, bilo bi dobro kada bi u Hrvatskoj bilo još više takvih događaja jer je to jedan od alata kako postati atraktivnija destinacija.

Već je prošle godine prvi Red Bull Air Race u Rovinju izazvao veliki interes medija, a ovogodišnje natjecanje prati gotovo 300 svjetskih medija. Slika iz Rovinja danas ide uživo u 15 svjetskih medija, a prijenos se može gledati u brojnim zemljama, među kojima su Austrija, Njemačka, Španjolska, Velika Britanija, Poljska i Francuska.

Po riječima rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponze, Rovinj želi iskoristiti ovu veliku šansu da gledateljima širom svijeta pokaže svoju jedinstvenu ljepotu iz jedne osobite perspektive.