Pričam ti priču on line

Sve ste priče i bajke djeci već ispričali ili su vam dosadile uobičajene o Crvenkapici, Trnoružici i drugim poznatim likovima. Pronašli smo web stranicu koja nudi besplatne priče, a i svi koji ih potajno pišu ili vole ilustracije za djecu mogu poslati svoje radove i podijeliti ih s drugima. 

Priču o Zločestom oblaku zapisao je Nikola Pejnović prema priči svoje nećakinje Nike. I ta i mnoge druge priče za djecu mogu se pročitati na stranici storyclub.net. Poanta je da tražimo i autore i ilustratore koji će nam davati svoje materijale i one slikovnice koje bi bile više preuzimane i dosta čitane postale bi prave slikovnice, objašnjava ideju Nikola. Na portalu namijenjenim i roditeljima i djeci priče možete čitati, isprintati, ali ako poželite možete nabaviti i pravu slikovnicu.

Pokrenuti ovo dobrovoljno dijeljenje priča Nikola je poželio nakon što je nećakinjama ispričao mnogo priča koje je sam izmišljao. Uvijek se trudio da njegove priče imaju i poruku, da djeca kroz njih shvate npr. da nije lijepo nekome se rugati, da to ne može završiti dobro. Takve priče nastoji i prikupiti na stranici.

Ove su priče po još nečemu posebne, u njima izbjegava vještice i 'sve zločesto', priča za djecu mora biti simpatična. Djeca zato uglavnom pozitivno reagiraju na Nikoline i priče autora koji su se ohrabrili i poslali svoje radove. A namijenjene su svima, samo se treba prilagoditi brzina čitanja. A koja će vama i vašem djetetu biti najdraža provjerite na storyclub stranici - mjestu gdje su priče besplatne i gdje svi mogu sudjelovati u njihovom stvaranju.

Ako volite crtati, ilustrirati, pišete ili pričate priče, možete ih poslati da ih što više djece čuje, vidi i uživa u njima.