Ususret Animafestu

25. izdanje Animafesta Zagreb održava se od 9. do 14. lipnja 2015. u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol, a neke će projekcije biti i na otvorenom. Jedini hrvatski A-festival ove će godine predstaviti cjelovit pregled najboljeg od aktualne svjetske animacijske produkcije kratkog i dugog metra.

U subotu 30. svibnja u parku Zrinjevac Animafest ususret festivalu organizira poslijepodnevni obiteljski piknik uz raznovrsne aktivnosti te večernju projekciju filma na otvorenom.
Animafest open-air program započet će u 16 sati likovnom intervencijom zagrebačke inicijative vizualnih umjetnika Pimp My Pump, koji će oslikati obližnju staru pumpu za vodu, motivima Animafestove maskote Mandleka. Nastavit će se likovnim aktivnostima za djecu i čitanjem knjige koja je inspirirala ovogodišnju festivalsku temu – Carrollove 'Alise u zemlji čudesa', u izvedbi teatra Poco Loco, od 19 sati.

Novinarka Dobrog jutra na Zrinjevcu je razgovarala s Paulom Orlić, izvršnom producenticom Animafesta i provjerila je li sve spremno za sutra.