Sisački Sajam cvijeća

Loše vrijeme i obilne kiše dva su puta odgodili ovogodišnji sisački sajam cvijeća. No organizatori nisu posustali, Sajam je otvoren 20. svibnja. Posjetitelji ga mogu posjetiti još ovaj vikend. 

Voditeljica projekta Danijela Gotal Grgurač rekla je kako je manifestacija zamišljena kao spoj gospodarstva, ekologije, kulture i ljepote.

Paviljon u centru parka i ovje je godine mjesto susreta i ispijanja kave ili soka s prijateljima, a u njegovoj neposrednoj blizini održava se kiparsko-likovna kolonija Julius u čast 300-godišnjem sisačkom hrastu stradalom u oluji.

Mini etnoselo smjestilo se uz rijeku Kupu. Kao i cvjetne instalacije u starim čamcima.

I najmlađi posjetitelji mogu pokazati svoje umijeće na likovnim i lutkarskim radionicama, ali i uživati u predstavama, dok njihovi roditelji, bake i djedovi razgledavaju ponudu više od 70 izlagača.

Na izložbenom dijelu Sajma, svojim maštovitim cvjetnim instalacijama na temu Obojimo Sisak, građanima se predstavljaju gradske ustanove i trgovačka poduzeća, vrtići, osnovne škole, petrinjska srednja škola i Rehabilitacijski centar iz Komareva kao i proizvođači cvijeća.

Pregršt iznenađenja posjetitelje čeka i na Trgu bana Jelačića pod nazivom Obojimo Sisak zeleno gdje Turistička zajednica grada Siska organizira ekološki program proizvodnje hrane.