Svjetski prvaci u podvodnoj fotografiji

Prije dva dana iz Nizozemske se vratila Hrvatska reprezentacija podvodnih fotografa koja je po prvi put u 15 godina, otkako se održava natjecanje, donijela titulu svjetskih prvaka. Ne samo da su bili najbolji već su pokosili konkurenciju.

Stotinjak međunarodnih podvodnih fotografa ronilo je u 2 obalna grada pokušavajući osvojiti nagradu najboljeg. Reprezentacija Hrvatske sačinjavala su dva para: Damir Zurub i Elizabeta Žalac kao asistent te Dalibor Andres i Borna Andres kao asistent.
Kategorije na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji bile su: riba, makro, makro s temom jastog, ambijent i ambijent s modelom.

Hrvatski predstavnik Damir Zurub i kapetan reprezentacije Hrvatske osvojio je 1. mjesto u kategoriji makro, zatim 2. u kategoriji makro s temom te 3. u kategoriji ambijent s modelom. Takav uspjeh donio mu je ukupnu pobjedu i naslov svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovao je Damir Zurub, kapetan reprezentacije i nositelj titule svjetski prvak u podvodnoj fotografiji te ispričao svoje dojmove s natjecanja.