Veliki uspjeh naših mladih programera

Na finalu svjetskog studentskog natjecanja u programiranju u Maroku tim sastavljen od trojice studenata zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva osvojio je srebrnu medalju.

U konkurenciji od 128 najboljih timova iz cijeloga svijeta osvojili su sedmo mjesto. Iza sebe su ostavili neka od prestižnih sveučilišta poput Harvarda i Stanforda.

Ivan, Gustav i Stjepan najbolji su programeri među studentima u ovom dijelu Europe. Sva su trojica na četvrtoj godini Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji već dvadeset godina uz organizaciju Hrvatskog saveza informatičara sudjeluje na najstarijem i najprestižnijem svjetskom studentskom natjecanju u algoritamskom programiranju. Zadaci su bili jako teški, kao i konkurencija, a natjecanje je trajalo pet sati. Dvanaest zadataka iz algoritamskog programiranja trebalo je riješiti s pomoću olovke, papira i jednog računala.

Ponude za posao im već stižu, gdje god odlučili raditi - posla za njih ima. Jer trendovi na tržištu rada pokazuju da je programer, uz prodavača, konobara i vozača kamiona, jedno od najtraženijih zanimanja.