Cvjetnim aranžmanom osvježite prostor

Na ovogodišnjem Floraartu 1. mjesto za kreativni izraz centralne cvjetne instalacije na pripalo je Hrvatskoj udruzi profesionalnih cvjećara i aranžera (HUPCA). Članovi udruge udružili su snage i zajedno su napravili veliku cvjetnu, centralnu instalaciju koja tako dobro prošla na ovogodišnjem natjecanju.

Članica Udruge i dio pobjedničkog tima Svjetlana Todorović, diplomirana inženjerka hortikulture, bila je gošća u Dobrom jutru i pokazala što zna i dala savjete gledateljima kako sami mogu cvjetnim aranžmanom jednostavno osvježiti prostor. Koristila je pristupačne ljetnice, naizgled neugledno, svakodnevno cvijeće koje manje-više imamo u vrtovima, pa ipak od njih se mogu složiti prekrasni aranžmani i tako uljepšati prostor u kojem boravimo.

O cvijeću Svjetlana kaže da susret s njim otvara sva čula i budi osjećaje, usrećujući nas od prvog trenutka. Dobra kompozicija, boje i tekstura, cvjetna harmonija ispričana rukama majstora otvara nove svjetove i dimenzije ljepote bez obzira na namjenu cvjetne čarolije.