Centar za psihološku pomoć 'SVE za NJU' slavi 5 godina rada

Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka SVE za NJU danas slavi 5 godina rada. Mnogobrojne žene koje im se obraćaju, potvrđuju da im je Centar važan oslonac tijekom liječenja i oporavka. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska tim povodom gostovale su voditeljica Centra Sve za Nju Ljiljana Vukota, Gabrijela Gega Balun i Zrinka Tankosić dio tima ekspedicije 'Kilimanjaro for cancer care'.  

Petočlana ženska ekspedicija osvojila Kilimanjaro

Udruga SVE za NJU osnovana 21. ožujka 2008. kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, s ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći  ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima. Osnovale su je tri pacijentice: Vesna Andrijević-Matovac, Bojana Benović i Almenka Balenović. Od 7. listopada do 7. studenoga 2008. sudjelovala je u velikoj humanitarnoj akciji koja je nosila i ime 'SVE za NJU!' pod sloganom 'prekriži rak dojke i rak vrata maternice', a završni svečani koncert Lane Jurčević  prenosio je HRT. Cilj akcije je bio otvorenje Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka. Akcijom je prikupljeno 1.100.000 kuna.
Nakon akcije udruga nastavlja s organiziranjem edukativnih radionica, a u listopadu 2009. izdaje prvi priručnik za pacijente i njihove bližnje pod nazivom 'Emocije i Karcinom', te na taj način zajedno s više od 120 zemalja sudjeluje u međunarodnoj akciji kojom se u svijetu obilježava dan 'Voices for hospices'. U svibnju 2010. svečano je otvoren Centar za psihološku pomoć u kojemu sve žene oboljele od bilo koje vrste raka i njihove obitelji moći potražiti prijeko potrebnu psihološku pomoć.