Svečana izvedba predstave 'Djeca sa CNN- a'

U Histrionskom domu sinoć je održana svečana izvedba predstave Djeca sa CNN- a Amira Bukvića, kojom je obilježena 20. obljetnica genocida u Srebrenici. Svečanost je organizirao Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj a održan je pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Obilježavanju ove važne obljetnice prisustvovali su mnogi visoki dužnosnici, ambasadori i mnoge druge važne osobe iz kulturnog i političkog života.

Ovoj izvedbi je nazočio i Izudin Alić, dječak kojeg je Ratko Mladić 12. srpnja 1995. godine u Potočarima kraj Srebrenice potapšao po obrazu, raspitivao se za njegovo ime te mu dao čokoladu. Nakon toga Izudinu su ubijeni otac, stric te mnogobrojna rodbina. Izudin Alić je Amiru Bukviću bio inspiracija te je po njemu stvoren lik Dina u drami Djeca sa CNN-a.

Djeca sa CNN-a postala je hit predstavom u Hrvatskoj, a i u Bosni i Hercegovini, a sama predstava nagrađena je s pregršt nagrada na mnogobrojnim festivalima. Na Marulićevim danima u Splitu osvojila je nagradu publike, na festivalu Glumca u Vinkovcima proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a Amar Bukvić za ulogu Dina dobio je čak pet nagrada za tu ulogu.

Kritika ju je proglasila angažiranom predstavom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.