Počelo 15. Ljeto na Strossu

Sinoć je na zagrebačkom Gornjem gradu počelo 15. Ljeto na Strossu. U jubilarnoj godini ove kulturne i turističke manifestacije posjetitelje će dočekati potpuno preuređen Stross uz standardno kvalitetan i bogat glazbeni, likovni i kazališni program koji će trajati do 2. rujna ove godine. 

Ovogodišnje izdanje posjetiteljima će ponuditi stotinjak besplatnih koncerata na pozornici kraj Kule Lotrščak, od kojih je prvi održan sinoć. Nastupio je Duo Trio Hani Mani Fani kao kućni bend za doček prvih posjetitelja

Večeras s početkom u 21 sat koncert će održati četiri šarmantne dame koje nastupaju pod imenom benda Le Chicks.

Od petka do nedjelje nastupat će iskusni rock bendovi, Cry Babies, Twins Rock i Trnje Live Acoustic. Početak sljedećeg tjedna pripada jazz glazbenicima, pa će tako tjedan glazbom otvoriti Django Jet, a u utorak 2. lipnja koncert će održati jedna od najboljih domaćih jazz pjevačica Franciska Fis.

30. lipnja održat ce se tradicionalna proslava ½ Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom. Istog dana, tijekom popodneva birat će se i najljepši pas mješanac tzv. Strosser. Pobjednik će dobiti metar kobasica.

U vrijeme festivala Cest is d'best ovaj će prostor funkcionirati i kao festivalski klub, mjesto za druženje festivalskih izvodjača, organizatora, sponzora i publike.

Organizatori su pripremili i programske knjižice koje će se moći preuzeti na Strossmayerovom šetalištu i prostoru Turističko informativnog centra na Trgu bana J. Jelačića.