Traže se SOS mame

SOS Dječje selo Lekenik, smješteno u slikovitu turopoljskom selu Lekenik, kao i SOS Dječje selo Ladimirevci, udaljeno dvadesetak kilometara od Osijeka, traže SOS mame s punim radnim vremenom.

Kandidatkinje moraju imati potrebne kvalifikacije, biti zrele, snažne i stabilne, samopouzdane, imati smisao za humor te pozitivan i vedar pogled na život,  osjećati duboku brigu i poštovanje za djecu koja trebaju novi dom i obitelj.

Ako i vi vjerujete da ništa na svijetu nije važnije od brige za dijete, te zadovoljavate sve uvjete iz oglasa objavljenog na internetskim stranicama SOS Dječje selo Hrvatska, pridružite se ovoj velikoj humanoj obitelji. 

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska dio je svjetske nevladine humanitarne organizacije SOS Kinderdorf International. Na području Hrvatske djeluje već 22 godine. Od osnivanja do danas u našim SOS Dječjim selima Lekenik i Ladimirevci brinemo za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Temelj rada organizacije SOS Dječje sela i odgojnog pristupa je obiteljski koncept sa SOS mamom kao stručno osposobljenom osobom za skrb o djeci s kojima živi u zajedničkom kućanstvu, brine o njima i njihovom razvoju i odrastanju.

SOS mama svojom brigom, ustrajnošću, nježnošću, odgovornošću i stručnim znanjem čini oslonac svakodnevnog djetetovog života. Odabir ovog poziva je životni izbor kojim SOS mame i postaju temeljem obitelji zajedno s povjerenom im djecom. Svojim osobinama i vještinama SOS mama nastoji djeci stvoriti osjećaj pripadnosti i ljubavi, te osigurati uvjete za bezbrižno i sretno djetinjstvo. SOS mama izazovan je poziv koji zahtjeva najviši stupanj odgovornosti.

Kandidati za SOS mame prolaze nekoliko selekcijskih postupaka, a izabrani kandidati u statusu pripravnice SOS mame prolaze edukaciju (3 mjeseca teoretski dio i 21 mjesec praktični dio).