Individualni trening

Kada sam upoznala Tanju Ostović-Šlehta bila sam impresionirana energijom koja je zračila iz nje! Imala je tisuću ideja, govorila je prebrzo i mislila sam da nikada nećemo početi vježbati koliko je objašnjavala.

A onda su sve njezino znanje i sjajna metodika izišli na vidjelo. U čas me naučila savladati girju, brzo je složila koreografiju za uvodni trening i imala je plan rada koji je besprijekorno funkcionirao. Tanja radi kao profesorica tjelesnog odgoja i zdravstvene kulture u varaždinskoj I. gimnaziji. Uspjela je animirati svu djecu da vježbaju, na različite načine ih motivirala i danas su svi zadovoljni. Djeca ne mrze satove tjelesnog. Jer osim nastavnog programa Tanja je uvela i nove trendove vježbanja pa je sat odjednom postao svima zanimljiv.

U slobodno vrijeme Tanja vodi tečajeve svih mogućih rekreacijskih tehnika, a odnedavna radi i individualno s onima koji ne mogu uskladiti svoje rasporede s grupnim treninzima. No, kaže Tanja, ima i onih koji jednostavno ne vole grupu. Različiti su razlozi. Netko misli da se instruktor ne posvećuje dovoljno pojedincu, neki ne vole znoj, neki zatvoren prostor.

I tako je Tanja  napravila cijeli niz treninga uz Dravu za one koji bi vježbali u prirodi, sami, uz pomoć trenera. Naravno današnje financijsko stanje većine ne dopušta stalnu pomoć trenera, no Tanja je osmislila treninge koje ostavlja vježbačima da dalje rade sami. Potvrdile su nam to i dvije pasionirane vježbačice, od mnogih koji su počeli ovako trenirati.