U Makarskoj održan 9. MaFest

U Makarskoj se ovoga vikenda održao deveti međunarodni festival stripa - MaFest. U počecima vrlo skroman, do danas je prerastao u jedan od većih festivala tog tipa u Europi. Brojni zaljubljenici u devetu umjetnost mogli su se tako družiti s najpoznatijim svjetskim autorima u svijetu stripa.

Mnogobrojni poklonici stripa došli su vidjeti neke od najvećih svjetskih autora. Njihove crteže čekali su u dugim redovima, a upravo crtanje za stripofile koji devet godina dolaze u Makarsku proslavilo je Međunarodni festival stripa - MaFest i izvan granica Hrvatske.

U dvanaest dana Festivala održano je 11 radionica s djecom, burza stripova, brojni sati autorskog crtanja i potpisivanja. MaFest je oduševio i crtačicu kultne Crvene Sonje, koja je prvi put došla u Makarsku, a svoju junakinju ovjekovječila kao i mnogi drugi autori na plakatu Festivala.

Deveti MaFest je završen, zadovoljni autori napuštaju Makarsku, ali i brojni poklonici stripa koji se s brižno spremljenim crtežima vraćaju kućama još uvjereniji da će strip nadživjeti i naše digitalno doba.