Složni roditelji 'školu grade'

Obilna kiša posljednjih dana bila je razlogom otkazivanja mnogih događanja. No ekipu iz zagrebačke Osnovne škole 'Trnjanska' ništa nije moglo omesti u nakani da uljepšaju okoliš i unutrašnjost škole. Roditelji, djeca i djelatnici pokazali su kako s malo novca i uz mnogo truda i dobre volje mogu školi dati novi sjaj. Ekipa iz Trnja za svaku je pohvalu.

Buka strojeva i čekića i veseli žamor odjekivali su ovog vikenda  zagrebačkom Osnovnom školom Trnjanska. Djelatnici škole okupili su roditelje i učenike kako bi zajedno uredili okoliš. Aktivnim uključivanjem roditelja pokazujemo da roditelji sa svojom kreativnošću i stvaralačkim potencijalom mogu jako puno pomoći razvoju škole, Nada Šimić ravnateljica OŠ 'Trnjanska'.

Uz pomoć ljudi iz tima 'Akupunktura grada' osmislili su plan i prionuli na posao. Ideja je bila da se sa što manje novaca napravi što više, pa su roditelji krenuli u potragu za radnima materijalom, od svojih vrata do lokalnih obrtnika. Dobili su štošta i sve je poslužilo, veliki koluti od kabela, palete, gume... Mašta i malo pripreme učinili su 'čuda'.

Sve će učiniti djeca i odrasli da bi svoju školu učinili što ljepšom. No, ova akcija nije kraj. Imamo u planu i dalje povezivati lokalnu zajednicu, slijedeći vikend pozivamo sve mještane Trnja da svoje vrtove 'očerupaju' i donesu cvijeće, da pomognu kopati, obrtnike da pogledaju kako nam mogu pomoći oko radova, objašnjava Marija Šuk predsjednica Vijeća roditelja OŠ 'Trnjanska'

Na Dan škole 15. lipnja trebala bi tako OŠ 'Trnjanska' zasjati u novom ruhu koje će biti djelo vrijednih roditelja, djelatnika i učenika.