'Pun kofer prijateljstva'

Društva Naša djeca grada Vinkovaca u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske, pokrenulo je humanitarnu akciju 'Pun kofer prijateljstva' za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije. Cilj akcije  je svakom djetetu iz igraonice 'Ganja' Društva Naša djeca grada Vinkovaca osigurati kofer s najosnovnijim osobnim stvarima.
Prvi dio akcije započeo  je  još 6. listopada 2014. i  trajao je do 6. studenoga 2014. U tijeku tog dijela akcije ukupno je prikupljeno i uručeno 76 kofera. Koferi su uručeni djeci osobno na 19. Smotri dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima.

U drugom dijelu humanitarne akcije 'Novčić za kovčežić' koja je organizirana od strane Saveza Društava Naša djeca Hrvatske u vremenu  od 15. prosinca .2014. do 15. siječnja 2015. prikupljeno je  10,147,07 HRK putem donacijskog računa. Tim novcem Savez društava Naša djeca Hrvatske osigurao je 5 kofera.

Treća dio humanitarne akcije, pod nazivom 'Pun kofer prijateljstva 3', započeo je 24. ožujka humanitarnim stand-up comedy showom 'Štiklom u mozak, loptom u dupe - smijehom za Gunju' u Zagrebu i trajala je do 24. svibnja. U tijeku ovog dijela akcije dosada su prikupljena financijska i materijalna dobra za još 45 kofera prijateljstva. Ukupno je prikupljeno 150 kofera prijateljstva s osobnim stvarima za djecu korisnike igraonice 'Ganja'.


U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Antonija Spaić, voditeljica igraonice 'Ganja', Snježana Krpes, iz Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Mario Perković, predsjednik DND Vinkovci, Vanesa Čajtinović (9) i Ibrahim Šabanović (6) te govorili o akciji i što se njome postiglo.
Danas će se prigodnom svečanosti u prostorima ureda Pravobraniteljice za djecu, u Teslinoj 10 u Zagrebu zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli.