Teine slastice i peciva: Japanski cheesecake

Japanski cheesecake
(za 8 individualnih komada)

50 ml mlijeka
25 g maslaca
125 g krem sira
70 g šećera
60 g glatkog brašna
3 jaja
1 žlica limunovog soka

300 g jagoda
šećer u prahu (po želji)
malo limunovog soka
100 g Milerama


U lončiću zagrijte mlijeko, maslac i krem sir. Neprestano miješajte dok se ne otopi, zatim sklonite sa vatre. Smjesi dodajte žumanjke i žlicu limunovog soka te promiješajte. U zasebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke i šećer u čvrsti snijeg. Spojite obje smjese te dodajte brašno. Miješajući oprezno špatulom sjedinite smjesu i stavite peći u kalupe (napunjene do vrha), 15 minuta na 180° C (kolačići neće dobiti puno boje nakon pečenja).

Dok se cheesecakeovi peku, isjeckajte jagode, dodajte šećer u prahu po želji i malo limunovog soka. Jagode ostavite pola sata u frižideru da puste sok. Kada se kolačići ohlade izvadite ih iz kalupa (poprilično će splasnuti), te servirajte sa mileramom i jagodama.