Uz malo dobre volje i barijere nestaju

U sklopu ovotjedne manifestacije 'Hrvatska volontira' djeca iz OŠ Vladimir Nazor i OŠ Slava Raškaj organizirala su zanimljivo druženje. Ekipa Dobrog jutra zabilježila je kako su se sporazumijevali i što su sve naučili.

U volonterskoj akciji koju provodi stručni tim educiranih ambasadora volonterstva organiziran je posjet 30 učenika iz Osnovne škole Vladimir Nazor Centru 'Slava Raškaj' te poludnevno druženje uz razne igre i edukativne aktivnosti. Druženje je organizirano u sklopu pilot projekta 'Odgoj za volontiranje u osnovnoškolskim klupama' koje provodi Volonterski centar Zagreb, Udruga Mi iz Splita i Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta. Projektom se želi djeci približiti značenje i važnost volontiranja te im pokazati kako mogu volontirati.

Zadovoljstvo učenika bilo je obostrano. I kao što to i inače djeca umiju, u ovoj su situaciji brzo premostili komunikacijske probleme i uživali u zajedničkom druženju. Bio je to edukativan i zanimljiv dan za učenike iz obje škole. Dan prepun smijeha i igre, ali i sklapanja nekih novih prijateljstava.