Muzeju antičkog stakla u Zadru dodijeljena nagrada 'Živa'

Muzej antičkog stakla dobio je vrijedno priznanje. Nagradu 'Živa' koja se dodjeljuje najboljim slavenskim muzejima. Muzej nagrađen za kreativnost.

Nagrada za najkreativniji slavenski muzej šlag je na torti proslave 6. rođendana i veliko priznanje najmlađem zadarskom muzeju. Potajno smo je očekivali, ali ipak nismo znali da ćemo je dobiti. To je bilo vrlo svečano na Sveučilištu u Sankt Petersburgu, ističe dr. sc. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkog stakla Zadar. A dr. sc. Berislav Štefanac, viši kustos dodaje Muzej ne bi ni bio nominiran da nije svjetske klase. Žiri je kad su dolazili u Zadar i razgledali muzej, bio oduševljen kolekcijom stakla koje posjedujemo. Riječ je o jednoj od najvećih kolekcija rimskog stakla u svijetu.

Uz jedinstvenost zadarskog muzeja stručni sud prepoznao je i pomno koncipiran postav upotpunjen multimedijom. Nagradi za kreativnost pridonijele su i zanimljive radionice puhanja stakla koje posjetitelje redovito ostavljaju bez daha. A još je veća nagrada, kaže ravnatelj što je nakon velikog i moćnog Sankt Petersburga, upravo Zadru i Muzeju antičkog stakla povjereno da iduće godine bude domaćih dodjele nagrada najboljim slavenskim muzejima.