Sven Marić, prvak Hrvatske u kuglanju

Slavonski Brod ponosi se izvrsnim rezultatima u kuglanju. Sven Marić (11) najtrofejniji je kuglač u svojoj kategoriji i velika sportska nada.

Sven ide u 5. razred osnovne škole, kuglanjem se bavi od 2010. i trenutno je najtrofejniji kuglač Hrvatske u svojoj kategoriji. Nakon samo nekoliko mjeseci treniranja osvojio je srebrnu medalju na državnom natjecanju, a sljedeće četiri godine Sven je nepobjediv i osvaja samo zlato. Biti četverostruki prvak države u njegovim je godinama velika stvar, pogotovo uzmemo li u obzir da je u ovaj sport ušao sasvim slučajno, nakon što je njegov otac otvorio ugostiteljski objekt u kuglani.

Teško je izbrojiti sve medalje koje je Sven osvojio u pet godina koliko trenira. Iako u dobroj formi, i sam ih jedva može sve istodobno podići. Zanimljiv je podatak kako najmlađeg prvaka Hrvatske trenira najstariji aktivni kuglač. Antun Krajačić ima 76 godina i još igra županijsku ligu. Svenov talent za kuglanje primijetio je nakon samo nekoliko hitaca na stazi.

Psihička je sprema važnija od fizičke, što dokazuje i činjenica da mali državni prvak trenira samo dva puta na tjedan. Nakon kratkog zagrijavanja baca oko 120 hitaca. Sven uživa u treniranju, ali vrijeme provedeno na stazi ipak najviše voli zbog druženja s ocem Robertom koji mu je velika potpora. Za Svena kaže  dođe mi pomoći na poslu, u školi je odličan, a sport mu je na prvom mjestu.

Sven i tata Robert su još jedan dokaz da je uz iskusna trenera i pozitivan duh za uspjeh u sportu iznimno važna potpora obitelji.