Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije

Mala barka - Fiumare, festival mora i pomorske tradicije s kvarnerskim obilježjem ponovno nas vraća u prošlost, u doba kada je prostor uz Mrtvi kanal bio mjesto svakodnevnog intenzivnog trgovačkog prometa. Festival Fiumare, ove godine s predznakom Mala barka - međunarodnog programa valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine, traje do 27. svibnja.

Male tradicijske barke na jedra tako će i ove godine zaploviti na samom riječkom Korzu, ali i u moru u Riječkoj luci kao i u prvoj luci Rijeke - Mrtvom kanalu, kao glavne zvijezde promenada i regata tijekom festivala Mala barka - Fiumare.

Na ishodištu suvremene Rijeke, uz Mrtvi kanal, prikazuju se vještine starih zanata, brodograditeljstva, izrade konopa, ribarskih alata, jedara, vještine navigacije, trguje se autohtonim proizvodima otočana, Primoraca i Gorana.

Kolorit povijesnih postrojbi, iskonski glasovi klapa, gastronomija satkana od autohtonih namirnica, parada brodova u Riječkoj luci, ribarska fešta i otvorene palube školskih i povijesnih brodova, muzeja i Pomorskog fakulteta - sve to čini jedinstvenu atrakciju kulture života uz more i s morem.