Peminula glumica Andreja Blagojević

Napustila nas je Andreja Blagojević, istaknuta riječka glumica, dramska prvakinja HNK Ivana pl. Zajca, obajvljeno je na internetskim stranicama toga kazališta.

Rođena u Rijeci 1967. godine, nakon završene zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, dislociranog studija u Rijeci, ulazi u stalni angažman Hrvatske drame riječkog Kazališta. Osim u Hrvatskoj, često je surađivala s Talijanskom dramom gdje je glumila na talijanskom jeziku i Operom riječkog kazališta, te s riječkim HKD teatrom i Gradskim kazalištem lutaka. Surađivala je i s Teatrom stabile iz Trsta te snimila nekoliko filmova i TV serija u Italiji.

Svestranog talenta i kvaliteta kompletne kazališne umjetnice, ona je svoje uloge umjela izvrsno odglumiti,  ali i otpjevati i otplesati, zbog čega je svoj repertoar proširila na mjuzikl. Uvijek scenski samouvjerena i energična, kreirala je uloge ovjenčane s više prestižnih glumačkih nagrada.

Posljednji ispraćaj Andreje Blagojević bit će u petak, 22. svibnja na groblju Trsat u 12 sati, a komemoracija u HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 25. svibnja u 13 sati.