Najbolji brodski gimnazijalac – Vedran Mihal

U potrazi za najboljim maturantima 2015. put vodi u Slavonski Brod. Učenici  tamošnje Gimnazije Matije Mesića svake godine osvajaju prva mjesta na raznim natjecanjima iz znanja. Otprilike svake godine na državna natjecanja se plasira 20-ak učenika. Jedan dio njih se ne zadrži na državnim natjecanjima nego se plasiraju i na međunarodne olimpijade, ponosno ističe ravnatelj Goran Zavor.

Ova gimnazija jedna je od rijetkih u Hrvatskoj čiji učenici osvajaju medalje na međunarodnim i svjetskim natjecanjima. Najuspješniji među njima je Vedran Mihal. Nagrade počeo osvajati još u osnovnoj školi. Teško je uopće izbrojiti koliko ih i iz kojih sve predmeta ima. Vedranu je najdraže zlato iz geografije jer je na svjetskoj razini.

S obzirom na broj medalja koje osvaja iz različitih predmeta, pomislili bismo kako Vedran sigurno mnogo uči. Možda će i vas iznenaditi podatak da uči pomalo kampanjski, uči kad osjeti da je potrebno, najviše pred natjecanja. Očito je riječ o velikom talentu, ali i dobrom mentoru, profesoru geografije Leu Lavrenčiču.

Vedranove misli ovih su dana umjesto na natjecanja usmjerene na Zagreb, točnije na upise na fakultete. Kao i do sada u životu, i u budućnosti se želi baviti s nekoliko stvari. Planira paralelno upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva i Glazbenu akademiju. Želimo mu sreću na upisima, kao i svim ostalim maturantima.