EMAC podržava riječku kandidaturu za europsku prijestolnicu kulture

U Rijeci se od večeras do 25. svibnja održava European Mixed Arts & Electronic Music Audition Croatia ili skraćeno EMAC Festival. Ponudit će zanimljiv glazbeni line up popraćen umjetničkim programom.

Središnja lokacija festivala, industrijski kompleks Hartera, ponovno će ugostiti neka od najpoznatijih svjetskih DJ imena, producenata i kolektiva. Među izvođačima nalaze se Radio Slave, Detroit Swindl, DJ Hell, Monkey Safari, Butch, Prosumer, Re.You, Tiger&Woods, ali i domaće snage: Miss Sunshine, Burek Show Case, Fryer, Six Martinis Crew, Schwabe & Lule te Petar Dundov i Ilija Rudman u live izvedbi.

Uz noćne house, techno i ostale elektroničke žanrove, tijekom pet dana festivala održavat će se i bogati dnevni program na niz lokacija jedinstvenih za ovaj lučki grad. Na dokovima, lukobranu, brodovima, luci i sličnim open air lokacijama posjetitelji će moći sudjelovati u glazbenim radionicama, tribinama, izložbama, performansima i filmskim projekcijama.

Kako se Rijeka prijavila za Europsku prijestolnicu kulture 2020. s konceptom Luka različitosti, a nedavno je postala i službeni kandidat,  organizatori EMAC-a je u toj namjeri žele podržati.

Globalno povezani prijatelji i aktivisti s bazom u Njemačkoj, u timu sa Gradom Rijekom, udrugom Molekula, lokalnim akterima glazbene i umjetničke scene za cilj imaju ponuditi puno više od same festivalske forme. Kako ističu organizatori, cilj EMAC-a je stvoriti zajednicu i svojevrsni glazbeni, multikulturalni i umjetnički 'melting pot' u Rijeci.