Emisija 'Gladne uši' na njujorškom Festivalu

Radijski talk show 'Gladne uši' Ljudevita Grgurića-Grge u kojemu je gostovala umjetnica sevdaha Amira Medunjanin nominiran je u kategoriji Best Regularly Scheduled Talk Program na njujorškom festivalu najboljih svjetskih radijskih programa.

Riječ je o priznanju koje se donosi na osnovi prosudbi stručnoga ocjenjivačkog suda sastavljenog od gotovo 150 vrhunskih radijskih profesionalaca najeminentnijih radijskih stanica i servisa iz cijeloga svijeta.

Zanimljivo je kako je emisija 'Gladne uši' jedina izvan engleskog govornog područja koja je nominirana u svojoj kategoriji. Konkurenti za nagradu dolaze iz Kanade, Novog Zelanda, Velike Britanije i Sjedinjenih Država.

Istovremeno, autoru i voditelju Ljudevitu Grguriću-Grgi, u sklopu Dana HRT-a, uručena je godišnja nagrada HRT-a upravo za tu emisiju koja se četvrtkom - s početkom u 10 sati i 15 minuta - emitira u programu HR2.

Svečanost proglašenja najboljih na New York Festival's International Radio Program Awards održat će se 22. lipnja u New Yorku.