Prva djevojka u Karlovcu koja se školuje za stolaricu

Muškarci koji vezu goblene, žene koje voze avione. Obični ljudi neobičnih životnih odabira su vječita fascinacija ekipe Dobrog jutra. 18-godišnja Barbara Grčić jedina je cura u razredu. Ona je prva djevojka u povijesti karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole koja se školuje za stolaricu.

Ona je jako dobra učenica, vrijedna, voli drvo, voli svoje buduće zanimanje. Druželjubiva je, čak uvijek pravda izostanke svojih prijatelja, kreativna je u svom radu. Zaista učenica koja voli to zanimanje, puna je hvale za svoju jedinu učenicu Đurđica Janjanin, ravnateljica Šumarske i drvodjeljske škole.

Prije tri godine, kada se upisivala u školu, bila je svjesna da ulazi u muški svijet. Pa pretpostavljala sam jer je to muški zanat i da ću vjerojatno biti jedino žensko, ali bilo nas je na početku deset cura, ali su se sve ili ispisale ili propale, priča buduća stolarica.

Iako nešto nježnije građe, Barbara bez problema upravlja teškim stolarskim alatima. Na prvi pogled čini da u stolarskoj radionici opasnost vreba na svakom koraku, no ozljede se zapravo ne događaju - u tri godine školovanja Barbara nije imala niti jednu nezgodu.

U slobodno vrijeme izrađuje drvene tegle za cvijeće, ali u budućnosti bi željela raditi nešto potpuno drugačije - namještaj za djecu. Najviše mi se sviđa dječji namještaj, zato što ima slatkih sitnih detalja i može se svašta radit. Već sam radila neke ručke u obliku riba. Znači puno detalja se može napraviti i mogu koristiti puno boja, ističe Barbara.

Nakon što uskoro završi školu sigurno se neće naći među nezaposlenima jer ovo je traženo zanimanje. Ali ona je i dokaz da ovaj posao mogu raditi i nešto nježnije ruke.