Modna revija Kamenskog u Hrvatskom vrtu perunika

Da mogu biti i manekenke pokazale su poznate Hrvatice u Donjoj Stubici. Na humanitarnoj modnoj reviji žena iz Udruge Kamensko, nosile su kreacije s izvezenim motivima perunika. Time je otvorena 15. sezona u 'Hrvatskom vrtu perunika', koji od sada mogu posjetiti i ljubitelji cvijeća. U tome tajanstvenom vrtu posađeno je na tisuće lukovica našega nacionalnog cvijeta.

Kao što proljetna kiša ne može umanjiti ljepotu perunika, ni propast tvornice nije slomio duh radnica Kamenskog. Pa su uz pomoć osoba iz javnog života, novinarki i kreatorica u stubičkom Vrtu perunika sudjelovale na svojoj devetoj modnoj reviji. Tu su jer šalju poruku da nekadašnje radnice propale zagrebačke tvornice nikad ne odustaju.

Otkad su nas šikanirali, otkad smo ostale na cesti, kad smo tražile posao, vrijeđalli su nas da smo babe i ne vrijedimo i onda sam si dala riječ da ću potrošit sve svoje vrijeme koje mi ostaje da to mijenjam, rekla je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko.

Laneno platno je donacija, kao i tjedni rad koje su članice Udruge Stubička baština uložile u ručni vez. Novcem od prodaje kolekcije članice Udruge Kamensko se nadaju kupiti industrijsku peglu koja im nedostaje.

Hrvatskog vrta perunika, koji već 15. godinu u svibnju otvara vrata posjetiteljima, ne bi bilo bez predsjednice udruge. Ona je zaslužna što se perunika vratila u vrtove.

Ni jedan cvijet pa čak ni stare mirišave ruže nisu izazvale toliko interesa koliko je cvijet perunike izazvao diljem Hrvatske, ističe Marija Krušelj, predsjednica Udruge Stubička baština.

'San o perunici' tako postaje priča o suradnji snažnih žena i svjedočanstvo koliko je truda i ljubavi potrebno da vrt procvjeta.